запомните / запишите
сообщите, что вы нашли информацию
на сайте "Nezhin.cn.ua - Карта Нежина"

Як організувати вивіз буд сміття для приватних осіб

 Що треба знати організовуючи вивіз буд сміття, що входить в обов’язки замовника, а що має зробити компанія виконавець. Як обрати виконавця та визначити професіонала. В який спосіб можна вивезти буд сміття дешево, та що впливає на ціну, читайте нижче.

 

 

Що треба знати організовуючи вивіз буд сміття


Основні вимоги перевізників які має знати кожен хто замовляє вивіз буд сміття можна поділити на три види: сипуче будівельне сміття, тверде малогабаритне, та тверде великогабаритне. Розберемо кожен вид окремо.


Вивіз будівельного сміття в сипучому вигляді виконується тільки в за фасованому вигляді (виключення, якщо є доступ вантажівки до місця завантаження, та використання кузова-самосвала). Для фасування використовується поліпропіленові мішки, які рекомендують більшість перевізників. Але іноді дозволяється використання інших мішків, вимога в такому випадку, щоб вони витримували вагу, яку завантажили. Головна вимога до ваги – не більше тридцяти п’яти кіло, рекомендовано тридцять. Для перевірки – чоловік без фізичних вад, може підняти однією рукою, та утримати на протязі десяти секунд.

Вивіз будівельного сміття малогабаритних розмірів (до п’ятдесяти сантиметрів, або рейки та дощечки до метра) виконується як в мішках, так і закріплених за допомогою ліпкої стрічки (рейки та дощечки довжиною до метра). Вимога до об’єму, одна людина може вільно переміщувати одну одиниці зафасованого буд сміття.

Вивіз будівельного сміття великогабаритних розмірів має певні обмеження. Довжина не може бути більшою за два метри, все що довше, треба дрібнити. Ширина не може перевищувати метр двадцять сантиметрів. Вага однієї одиниці не більша за сорок кіло, та її вільно може транспортувати один вантажник.

Що входить в обов’язки замовника, а про що турбується перевізник


Замовник зобов’язаний підготувати вивіз буд сміття (фасування, подрібнення великогабаритного згідно вимог) визначити місце тимчасового складування та складати в одному місці а не про всій площі будівельного майданчика, тобто готує буд сміття до вивозу. По турбуватися про засоби для захисту підлоги та стін (картон, щільну плівку) які стелять в заселених багатоквартирних будинках в місцях тимчасового складування під час вивозу (майданчик біля ліфта, кабіна ліфта та міжповерхові майданчики при застосуванні сходів). Прибрати після виконання робіт, якщо інше не обговорено з перевізником.


Перевізник який виконує вивіз будівельного сміття зобов’язаний виконати переміщення буд сміття до місця завантаження, та завантажити вантажівку (якщо ці клопоти не бере на себе замовник). Виконати вивіз буд сміття на спеціальне підприємство для подальшої утилізації.




Як вибрати перевізника та що впливає на ціну


Для того, щоб обрати перевізника який професійно виконує вивіз буд сміття, треба зважати на ринкову ціну. Тобто, якщо ринкова ціна за ваш об’єм тисяча гривень, а перевізник згоден вивезти за п’ятсот, треба бути обережним. Суттєве відхилення від ринкової ціни має наступні наслідки:

  • Перевізник на місці «розводить» замовника на ринкову, або навіть вище ринкової ціни (щоб уникнути цього варто задокументувати умови, можна навіть переписка в меседжері піддійте).
  • Інший варіант, це те що перевізник не сплачує утилізаційний збір. Тобто виконує звалювання в не призначеному для цього місці (ліс, парк, або підкидає під інші будинки).


Що впливає на ціну вивіз буд сміття


На ціну перш за все впливає об’єм та вага будівельного сміття яке потрібно утилізувати. Вага мішка до тридцяти п’яти кіло це можливість підрахувати яке авто потрібне саме вам (бус, ЗИЛ чи КАМАЗ) послуги авто безпосередньо впливають на ціноутворення так само як і утилізаційний збір (котрий рахують за вагою та об’ємом). Кількість мішків помножити на вагу та дізнаємось спільну вагу яку потрібно вивезти.

Вантажопідйомність буса або ГАЗелі до тони та двохсот кілограм. ЗІЛ бере до п’яти тон (120 – 150 мішків). КАМАЗ до десяти.


Інформація сайт Груз-ок